Az ideális reggeli: Zabpehely felturbózva!

A Vi-Shape fogyasztóknak azt javasoljuk, hogy a reggeli és esti étkezést váltsák ki Vi-Shape turmixal, mely megfelelő ellátást biztosít a test számára, ám egy-egy nehezebb nap során mindenki érezheti úgy, hogy ez kevés számára. Mit lehet ilyenkor tenni?

Mindannyian ismerjük a zabpelyhet. Most nem az agyon cukrozott, feldolgozott reggelizőpelyhekre gondolok, hanem a natúr zabpelyhekre, melyek csupán egy összetevőt tartalmaznak: zabot. Tökéletes reggeli: lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, és magas a fehérjetartalma. Diétához is megfelelő az alacsony energiatartalma miatt. Nem is szaporítanám a szót, az internet tele van a zab jótékony hatásaival lássunk inkább néhány receptet:

Hozzávalók:

  • Egy adag Vi-Shape
  • 100 g zabpehely egészben vagy darálva
  • víz
  • lenmag

 

I. Megrágós, müzli jellegű reggeli

  1. Öntsük a zabpelyhet egy tálba
  2. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ne csak ellepje, de 1-2 centivel több legyen rajta a víz.
  3. Hagyjuk állni addig, míg a zab magába nem szívta a vizet. (5-10 perc)
  4. Ha magába szívta a folyadékot keverjük össze a Vi-shape-el és már fogyasztható is!

Ennek a verziónak az előnye az, hogy meg kell rágni, így könnyebben meg tudjuk emészteni!

II. Zabpehely turmixolva

A turmixolt zabpelyhet nagyon sok helyen használhatjuk, például levesekbe tejszín helyett, de ne rohanjunk előre az ebédig maradjunk a reggelinél:

  1. A zabpelyhet beáztatjuk, megvárjuk míg felveszi a vizet
  2. Beletesszük egy turmixgépbe, hozzáadunk egy kanál lenmagot, illetve a Vi-Shapet.
  3. Összeturmixoljuk, és már fogyasztható is!

Ez egy nagyon gyors rohanós reggeli: azonnal fogyasztható és gyorsan fel is szívódik!

III. Zabkása megfőzve

  1. Lábosba forraljunk fel vizet egy csipet sóval.
  2. Ha forr dobjuk bele a zabpelyhet
  3. Főzzük addig, amíg be nem kásásodik
  4. Rakjuk félre egy kicsit, hogy teljesen felvegye a vizet.

És a recepteket még reggelig lehetne sorolni. A zabpehely felhasználhatóságának csak a képzelet szab határt. Azt javaslom bátran adjunk hozzá gyümölcsöket például egy lereszelt almát, néhány banánkarikát, epret, vagy bármilyen gyümölcsöt amit megkívánunk! Ízesítsük a kását fahéjjal, de semmiképpen ne cukorral! A fahéj még jót is tesz az emésztésnek, ha gyümölcsöt is adunk a zabkásához. Készíthetjük fele víz-fele tej arányban, vagy akár csak tejjel. Tényleg csak az ízlésünk és a képzeletünk szab határt! jó étvágyat!

Ha még több receptre vagy kíváncsi, kövesd a Vi recept csoportunkat a Facebook-on!